Om professionel opvask

En professionel opvask er ikke bare!

For at få en professionel opvask til at fungere, er der en masse faktorer som spiller ind:

 • Vandet
 • Maskinen
 • Kemien
 • Temperaturen
 • Forbehandling
 • Hvad skal vaskes?
 • Hvilket materiale?

 

Grundlæggende er det vigtigt at finde kundens rette behov. Det er ikke ligemeget, om det madproducenten som skal vaske fade, skåle, kødhakkere, eller om det er den fine restaurant, hvor glas og bestik skal være helt blankt, uden nogen form for efterpoleringen.

Læs om de vigtigste faktorer for et optimalt resultat længere nede på siden.

Få en professionel opvask til at fungere optimalt

For at få en professionel opvask til at fungere, er der en masse faktorer som spiller ind: - Vandet - Maskinen - Kemien - Temperaturen - Forbehandling - Hvad skal vaskes? - Hvilket materiale? Grundlæggende er det vigtigt at finde kundens rette behov. Det er ikke ligemeget, om det madproducenten som skal vaske fade, skåle, kødhakkere, eller om det er den fine restaurant, hvor glas og bestik skal være helt blankt, uden nogen form for efterpoleringen.
Læs om de vigtigste faktorer for et optimalt resultat længere nede på siden.

Vandet, maskinen og kemien

De vigtigste faktorer for en blank opvask er vandkvaliteten på slutskyllet. Afhængigt af hvilken vandkvalitet man har det pågældende sted, er der grundlæggende 3 forskellige typer af opvask:

 

 • Blødt vand (saltanlæg)
  Anlægget regenereres med salttabletter. Ionbytteren (kation) der kemisk bytter calcium og magnesium ud med natrium. Anlægget skal enten justeres efter tid eller hårdhedsgrad i vandet. Dette anlæg kan bruges til opvaskemaskiner, bilvask, forbehandling for omvendt osmose (Ro) etc. Som filter til opvask er blødt vand med et minimumskrav for at opvaskemaskinen ikke kalker til. På grund af den høje temperator på slutskyllet, er anlægget ikke velegnet til glas og bestik.
 • AK-flasker
  Råvandets gennemstrømning gennem 2 typer ionbyttere sikrer en total kalkfri samt 50% afsaltet vand. Dette medfører en noget blankere opvask end traditionelt blødt vand. I visse geografiske områder opnåes en særdeles blank opvask hvor efterpolering ikke vil være nødvendig. Dette anlæg kan benyttes til opvaskemaskiner, klargøringshaller o.lign., hvor en blank overflade uden kalkrender ønskes.
 • Ro - Omvendt osmose
  Omvendt osmose er en fysisk rensning af vand, hvor vandet med et meget højt tryk ledes gennem en membran, hvor alle salte, miniraler og kalk fjernes. Derefter opsamles det i et reservoir, klar til brug. Derfra vil en transportpumpe levere vandet ved et højt tryk til eksempelvis opvaskemaskiner. Dette medfører, at skylletrykket altid er optimalt, samt at vandkvaliteten sikrer en 100% polerfri opvask. Kort sagt: Dette er den perfekte opvask, hvor kravet er højt til glas, bestik m.m.

 

Valget af maskine bør tages i samarbejde med NG og beror meget på, hvor meget plads som er til rådighed samt hvilken belastning maskinen skal kunne klare.

Kemivalgtet er ligeledes et valg, som bør træffes kunde og konsulent imellem. Mange har eksempelvis den opfattelse, at det er nødvendigt med klor. Det er ikke rigtigt! NG Sæbe&Vandtekniks maskinopvask uden klor m/alu har igen og igen bevist, at det ikke er nødvendigt.

NG er i stand til at levere og montere den 100% rigtige løsning 1. gang - hver gang!